Havblik

En mallemuk stryger hen over den rolige havoverflade i en Østgrønlandsk fjord.

Billedet af mallemukken er taget fra et skib. Vi befinder os i Tyrolerfjorden i Østgrønland. Jeg er om bord på et videnskabeligt undersøgelsesskib, og vi er sejlet hele vejen fra Tromsø i Nordnorge.

 

Havblik

Fra: kr.

    Prisen for canvas udgaverne er for umonterede billeder. Markér for at se monteringsprisen.

    Bemærk billeder monteret på blindramme leveres kun i Danmark

    Bemærk billeder monteret på blindramme leveres kun i Danmark

    Bemærk billeder monteret på blindramme leveres kun i Danmark

TYROLERFJORDEN ØSTGRØNLAND

Mallemukken og det stille hav

Turen med båd fra Tromsø til Østgrønland varer 3 døgn, og hele vejen har mallemukkerne fulgt os. Det er fascinerende fugle. De bruger tilsyneladende ikke meget energi på at følge os, det er sjældent man ser dem slå med vingerne. Ofte flyver de ganske tæt på vandoverfladen, og når bølgerne er høje, bevæger de sig med, som flyver de i et bakkelandskab. Jeg har dem stærkt mistænkt for at more sig.

Billedet “Havblik” tog jeg en sen aften hvor solen står helt lavt, og vandet er faldet til ro. Som sædvanlig er der nogle mallemukker der stryger forbi båden, der kunne jo falde noget af. Pludselig opdager jeg at fuglene spejles i det rolige vand. Jeg ser tilbage – der kommer 4 mere – kameraet er klar. De bevæger sig hurtigt, og den første når jeg nærmest ikke at se i søgeren. Den næste fanger jeg, men oplever at kameraets autofokus ikke fungerer – det kan ikke stille skarpt på den ensartede vandoverflade, og fuglen er svær at holde i et fokuspunkt. Hurtigt får jeg slået autofokus fra og stiller skarpt manuelt – og det virker. De næste 2 fugle fanger jeg. Kort efter kommer en svag brise og danner krusninger på vandet – det hele er slut – men jeg har mit billede.

HAVBLIK

Om aftenen falder alt til ro

Når det bliver aften er det ofte roligt i de grønlandske fjorde. Solen står lavt og himlens blå spejles i vandet og giver den dybe blå farve. Det var sådan en aften at jeg tog billedet Havblik